Често Задавани Въпроси

Често Задавани Въпроси

FAQ

Някои авиокомпании имат специфични разпоредби относно пътуването със Segway продукти. Някои ги третират като багаж или като помощно средство, а други не. Като цяло литиево-йонните батерии на Segway i2 SE и x2 SE се считат за опасни материали и не са разрешени за търговски пътнически авиокомпании. Все пак можете да изпратите своя Segway навсякъде. За повече информация се обърнете към местните авиокомпании.

Да. Транспортните средства Segway са предвидени за употреба в мокро време. Бъдете внимателни, тъй като хлъзгавите повърхности може да са опасни. Имайте предвид, че продуктите на Segway не са проектирани да издържат на потапяне във вода. Затова трябва да избягвате използването на превозното средство при проливни дъждове, както и продължителното използване в дъждовно време.

Segway miniPLUS не може да се включва или да се използва по време на зареждане. Това може да причини повреда както в зарядното устройство, така и в тялото.

Гаранцията отпада, ако батерията се свали от потребителя. Вътрешните вериги могат да бъдат открити и в тях да има високо напрежение. Има опасност от токов удар поради повреда във вътрешната верига.

Да. Всеки InfoKey контролер може да бъде заключен в режим Начинаещ с натискането на определена последователност от бутони. Освен това можете да зададете скорост на движение в режим Начинаещ, както и в Стандартен режим. Както и да промените времето за изключване в режим на готовност. Възможно е допълнително настройване на InfoKey контролера във фабриката на Segway. Програмирането на всеки един контролер по отделно е допълнителна услуга, която може да бъде заявена при Вашия местен дилър.

За запитвания относно застраховки, свържете се с вашия търговец.

Да. При транспортиране на Segway, батериите изискват да има сертификат за "опасен товар". Всички големи транспортни компании са квалифицирани да транспортират по подходящ и безопасен начин "опасни товари". Обърнете се към вашия местен дистрибутор за съдействие.

Да. Segway залага ограничения за минимална и максимална товароносимост, с подобряване на безопасността на водача и намаляване на риска от повреда на превозното средство. Водачът не трябва да бъде с тегло по-малко от 45 кг. Максималното допустимо натоварване не трябва да е по-голямо от 117 кг. Максимално допустимото допълнително натоварване на контролния насочващ бар, включително и поставените на него аксесоари не трябва да превишава 4.5 кг.

Има 3 режима на каране: Спортен режим, Нормален режим и Икономичен режим (ограничена скорост) Спортен режим: червена “S” икона(висока мощност/скорост, но по-ниска издръжливост) Нормален режим: бяла“S” икона (средна мощност/скорост/издръжливост) Икономичен режим: Няма “S” икона (слаба мощност/скорост, но висока издръжливост), подходяща за начинаещи.

Ако на таблото има "S", натиснете двукратно бутона за захранване, за да промените режима на скоростта.

Open the folded switch: step on the foot mat, hold the handle and push forward hardly until you hear the “snap”, that means the folded switch has been locked. Close folded switch: hold the handle and push backwards, step on the folded switch hardly at the same time then pull up the stem.

Натиснете електрическата спирачка и електрическия палец за газ до долу и натиснете едновременно захранването, след което изключете уреда. Когато го включите отново, паролата ще бъде нулирана.

IP54 за цялото устройство, IPx6 за механизма на батерията (устойчив на прах, вода, разливане). Прахоустойчивост: Външни елементи не могат да проникват в превозното средство. Количеството прах, което може да попадне във вътрешността на Segway miniPLUS, няма да окаже влияние върху функционирането на дъските на устройството. Водоустойчивост: Не може да се предотврати навлизането на вода, следователно не го мийте директно с вода, вместо това използвайте мокра кърпа, за да почистите вашия Segway. Не карайте или намалете скоростта при силни или слаби дъждове, за да избегнете инциденти (например падане).

Температурата може да повлияе на карането. Изходната мощност на батерията е 100% при 25° C. Когато температурата е 0° C, изходната мощност на батерията е само около 80% при 25° C. Така че, температурата е свързана директното карането повече от мощността. При сравнително ниска температура е лесно да се понижи. Карайте внимателно и не ускорявайте бързо за собствена безопасност.

Температурата може да повлияе на пътуването. Изходната мощност на батерията е 100% при 25° C. Когато температурата е 0° C, мощността на батерията е само около 80% при 25° C. Така че, температурата е свързана с директното карането, повече от мощността. При сравнително ниска температура е лесно да се понижи. Карайте внимателно и не ускорявайте бързо за собствена безопасност.

Подходящ е за лица, които са на възраст над 6 години, имат височина между 110 - 180 см, тегло 10-80 кг, максимален ъгъл на катерене 15 градуса. За безопасност препоръчваме на потребителите да карат внимателно, да не ускоряват и забавят бързо. Не пийте докато карате. Не приемайте никакви медикаменти, които могат да повлияят на преценката ви по време на каране.

Приложението Ninebot е налично за Android (изисква се Android 4.3 или по-нова версия) и Apple смартфони (изисква се iOS 8.0 или по-нова. Съвместима с iPhone, iPad и iPod touch): Ninebot App може да се изтегли безплатно от Google Play Магазин или Apple App Store.

Приложението Ninebot е налично за Android (изисква се Android 4.3 или по-нова версия) и Apple смартфони (изисква се iOS 8.0 или по-нова. Съвместима с iPhone, iPad и iPod touch): Ninebot App може да се изтегли безплатно от Google Play Магазин или Apple App Store.

Приложението Ninebot е налично за Android (изисква се Android 4.3 или по-нова версия) и Apple смартфони (изисква се iOS 8.0 или по-нова. Съвместима с iPhone, iPad и iPod touch): Ninebot App може да се изтегли безплатно от Google Play Магазин или Apple App Store.

Всеки един Ninebot by Segway се подлага на тестове, преди да напусне завода, за да бъде сигурно, че Ninebot by Segway отговаря на стандартите за качество. Поради това може да има белези от надрасквания върху педалите и леки белези от употреба по гумите, а пробегът не е нула (1 км - 15 км). Моля, не се притеснявайте, защото всъщност превозното средство е ново. Ние просто правим всичко възможно да гарантираме вашата безопасност.

Радваме се, когато поддържаме връзка и Ви информираме за последните новини за Segway в множеството социални мрежи. Последвайте ни!

Segway винаги търси работа с ентусиазирани предприемачи, за да разшири още повече нашата глобална мрежа от търговци и дистрибутори. Моля, свържете се със sales@segway.eu.com за повече информация.

След като актуализирате фърмуеъра, включете електрическия скутер, натиснете бутона за заключване на дистанционното управление и поставете скутера в хоризонтално положение, т.е педалните дъски да бъдат успоредни на земята. Нормално е алармата да се включи по време на това движение. Изправете Ninebot-а и натиснете четири пъти бутона ON на дистанционното управление, след което ще чуете звуков сигнал. Натиснете бутона за ограничение на скоростта и ще чуете друг звуков сигнал за около 5-8 секунди. Освободете бутона, след което ще чуете три продължителни звукови сигнала за около три секунди, което означава, че устройството е калибрирано успешно. Трябва само да изключите и пак да включите Ninebot-а. Първото калибриране може да не е успешно, затова опитайте няколко пъти, ако е необходимо.

① Свържете устройството с приложението за Ninebot by Segway. ② Изберете “other settings” > ”attitude calibration” ③ След актуализирането на фърмуера, поставете устройството с главата надолу, пуснете устройството, изчакайте, докато чуете звуков сигнал. ④ Устройството е калибрирано

① Повдигнете превозното средство над земята и го запазете в хоризонтално или вертикално положение неподвижно. Натиснете захранващия бутон, осветлението ще стане червено и превозното средство ще генерира звук, който ще продължи известно време. ②Незабавно натиснете и задръжте бутона за захранване, докато звукът спре и освободете бутона. ③ След една секунда натиснете и задръжте отново бутона за захранване, докато чуете звуков сигнал. Тогава светлините ще се променят от червено на оранжево, което показва, че устройството е калибрирано.

Най-добрият начин да почистите продукт Ninebot by Segway е с въздух под високо налягане. Може да използвате и вода, за да напръскате повърхността на превозното средство. (Забележка: Не използвайте вода под високо налягане, може да причини повреда). Ако пластмасовата повърхност на вашия продукт Ninebot by Segway е надраскана, може да използвате фина пясъчна хартия, за да изгладите драскотината.

Трябва да свалите гумата, като свалите декоративния капак ще откриете три винта, развийте ги и извадете гумата (заедно с дюзата от вътрешната страна). Налягането на въздуха трябва да е 10pa ~ 15pa (15 ~ 20PS).

Можете да почиствате вашия електрически скутер Segway с малко сапун и вода. Моля, не използвайте водоструйка и се уверете, че порта за зареждане ще остане сух. Освен това, моля, имайте предвид, че не препоръчваме използването на продукти, които предпазват и правят повърхностите блестящи, тъй като тези продукти могат да намалят сцеплението на гумите и да увеличат риска от падане.

Зареждайте литиевите батерии напълно след всяко използване и често, когато не се използват. Ако няма да използвате електрическия скутер в продължение на няколко месеца, съхранявайте батерията напълно заредена, и след това я зареждайте веднъж месечно. За по-дълги периоди съхранявайте напълно заредената батерия и електрическия скутер по отделно и зареждайте батерията веднъж на всеки от три до шест месеца. Ако съхранявате скутера, когато не е напълно зареден, например на 50%, заряда на батерията може да падне прекомерно в рамките на 15 дни.

Упълномощеният Ви дилър/дистрибутор на Segway ще регистрира превозното средство (средства) за Вас в рамките на 72 часа след закупуването. Ако имате въпроси относно гаранцията си, моля, свържете се директно с Вашия търговец.

Можете да зареждате батериите на Segway в стандартен контакт. За пълно зареждане на батериите са необходими 8-10 часа. Можете да използвате Вашия Segway и след това да го заредите по всяко време.

Segway усеща поведението на водача с помощта на пет микропроцесорни ъглови датчици и два акселерометъра, които усещат ъгъла на Segway по отношение на гравитацията 100 пъти в секунда. Той балансира водача чрез прилагане на сили към земята в посока на поведението на водача. Чрез технологията LeanSteer водачът може да се наклони и да се предвижи от точка А до точка Б. Това се постига като се измерват страничните наклони на водача, заедно с ъгъла на завъртане на платформата, за да се генерира ускорение. Внимателно преместете кормилото и рамката LeanSteer в посоката, в която желаете да тръгнете.

При едно зареждане i2 може да издържи до 24 мили/38 км пробег, докато x2 може да издържи до 12 мили/19 км пробег. Имайте предвид, че разстоянията зависят от полезния товар, типа на каране и терена. Освен това батериите се презареждат, когато карате по надолнища. Ще бъдете изумени колко далеч може да Ви отведе Segway.

Всеки Segway има два режима на работа: режим "Начинаещ" или "Костенурка" и "Стандартен" режим. Режимът за начинаещи е зададен на 6 mph (13 km/h), а стандартния режим до 12,5 mph (20 km/h).

Моля, вижте ръководството за употреба за пълни и подробни инструкции на Ninebot by Segway.

Със стандартната батерия и зарядно устройство са необходими около 2 до 4 часа за пълно зареждане на продукта Ninebot by Segway.

Обикновено отнема 1-3 минути, за да се научите как да управлявате своя продукт Ninebot by Segway, въпреки че това зависи от човека и вида на продукта. За някои може да отнеме няколко дни. За Ninebot by Segway ONE E+ и ONE S2 може да отнеме повече време. След като сте закупили Ninebot by Segway, важно е внимателно да прочетете Ръководството за употреба преди да се качите да карате. Ако наемете Ninebot by Segway, моля, прочетете Ръководството за безопасност.

Поради обменните курсове, тарифите и другите данъци ценообразуването може да варира. Най-добре е да се свържете с оторизиран търговец на Segway за Вашата страна, за да обсъдите цени.

Segway и Корпорацията за рециклиране на акумулаторни батерии Ви насърчават да запазите околната среда, като изхвърлите ненужните батерии в най-близкото място за събиране на опасни отпадъци.

① Повдигнете продукта над земята и го задръжте в хоризонтално или вертикално положение неподвижно. Натиснете бутона за захранването, LED светлината ще стане червена и ще се генерира звук, който ще продължи известно време. ② Натиснете и задръжте бързо бутона за захранването, докато звукът спре, след което освободете бутона. ③ След една секунда натиснете и задръжте отново бутона за захранване, докато чуете звуков сигнал. Тогава LED светлините ще преминат от червени на оранжеви, което означава, че продукта е калибриран.

Зареждайте Ninebot by Segway ONE E + веднъж на всеки 3 месеца, без да изваждате батерията.

Законите се различават за всяка страна. За запитвания, моля, свържете се с местния търговец за повече информация.

Има известни проблеми, които можете да отстраните сами, преди да се свържете с упълномощения дилър или дистрибутор. Обърнете се към Ръководството за употреба за подробности.

① Запознайте се и спазвайте местните закони и разпоредби. ② Преди да започнете да карате, сложете предпазно оборудване, включително каска, наколенки и налакътници. ③ Уверете се, че батерията Ви е заредена поне на 60%, преди да тръгнете да карате, за да избегнете загуба на енергия, докато сте навън. ④ Преди да карате, уверете се, че нищо няма да наруши баланса Ви. Моля, не карайте след употреба на алкохол ⑤ Гледайте къде карате. Не забравяйте да избягвате пукнатини, наклони с повече от 20 градуса, дупки с дълбочина над 3 см или други несигурни условия за каране. ⑥ Pregnant women, patients with heart diseases and anyone who can’t walk up a flight of stairs without assistance should not ride. A Ninebot by Segway product is a one person vehicle, two or more people should never be on the unit at the same time. Finally, children under the age of 14 should only ride a Ninebot by Segway product when accompanied by guardians.

Това е известие за ниско ниво на батерията. Спрете да използвате продукта, когато капацитетът падне на 2 или 3 при нормална употреба и заредете батерията колкото е възможно по-скоро. Алармата ще спре, когато батерията е напълно заредена.

Новото превозно средство трябва да бъде заредено за 2-3 часа при първото си зареждане. Проверете индикатора за статуса на зарядното устройство. Индикаторът свети в червено по време на зареждане и ще стане зелен след като батерията е напълно заредена.

Продуктът Ninebot by Segway е популярно технологично транспортно средство и е алтернатива на ходенето. Продуктът Ninebot by Segway може да се завърти на 360 градуса и може да маневрира в много малки пространства, за разлика от електрическото колело.

Контролерът InfoKey е ключ и табло за управление на устройството Ви. Всеки от тях е уникално програмиран да стартира и заключва специфичен Segway продукт. Той предоставя и информация в реално време за живота на батерията, скоростта и производителността на системата. В допълнение, той разполага със система за сигурност, която да обезсърчава всеки да се намеси в устройството, ако трябва да го оставяте паркирано. Функцията за защита е предназначена за използване, когато сте в общинско място и сте в състояние да реагирате на алармата.

Опитайте да свържете устройството с друг телефон. Ако все още показва код за грешка 51, тогава батерията трябва да бъде сменена. Ако кодът за грешка не се показва, когато сте го свързали с друг телефон, препоръчваме отново да изтеглите и инсталирате приложението Ninebot by Segway.

Застанете зад превозното средство на Segway и повдигнете задния край на дясната подложка и ще видите етикет с баркода. Баркодът се състои от 12-цифрено число, отпечатано директно върху повърхността на устройството. Не забравяйте да запишете баркода и да го съхранявате на сигурно място.

① Ако карате твърдо бързо, превозното средство ще издаде звуков сигнал и ще се .
② Устройствата на Segway имат зададен ограничение на скоростта. Проверете дали има бутон за ограничение на скоростта на кормилото. Ако има, натиснете бутона за ограничение на скоростта от дясната страна на дистанционното, за да го отмените. Или заключете превозното средство докато е включено, за да видите ограничението на скоростта и след това можете да натиснете левия и десния бутон на дистанционното управление, за да настроите скоростта - максималната скорост е 20.
③ Превозното средство трябва да се калибрира на ново..
④ Батериите са слаби.

Можете да активирате новия Segway miniLITE като използвате приложението Ninebot. Скоростта ще бъде ограничена до 7 km/h и ще се върти бавно. Ограничението на скоростта ще се изключи от приложението, след като километража достигне 1 km.

Можете да активирате новия Segway miniPLUS като използвате приложението Ninebot. Ограничението на скоростта ще бъде 7 km/h и ще се върти бавно. Приложението автоматично ще отмени ограничението на скоростта след като километражът е достигнал 1 km.

Всяко едно устройство се тества от нашия персонал преди да бъде изпратено, за да се уверим, че са спазени всички стандарти за качество. По този начин могат да се появят следи от употреба върху подложките и гумите. Пробегът може да бъде занулен след тест.

Всяко едно устройство на Segway се тества от нашия персонал преди да бъде изпратено, за да се уверим, че за спазени всички стандарти за качество. По този начин, може да има следи от употреба по подложките и гумите. Пробегът ще бъде нулиран след тест.